Sportsernæring

Smartfish Recharge-serien er designet for å sikre rask og effektiv restitusjon etter trening. Recharge er gjennom kliniske studier bevist å forbedre ytelse [1-3] og brukes både av professjonelle atleter og spreke amatører. 

Trening og konkurranse belaster musklene i kroppen og bryter dem ned. For å unngå skade må musklene restitueres mellom treningsøktene. Med god styring av mat, drikke, søvn og hvile, vil musklene behøve mindre tid til å restitureres.

Om sportsernæring

Smartfish Recharge-serien er designet for å sikre rask og effektiv restitusjon etter trening. Recharge er gjennom kliniske studier bevist å forbedre ytelse [1-3] og brukes både av professjonelle atleter og spreke amatører. Den er basert på Smartfishs proprietære juicebaserte emulsjonsteknologi. Alle Smartfish sportsprodukter er Informed Sports®-sertifisert og garantert fri for stoffer som er forbudt av World Anti-Doping Agency (WADA).

Trening og konkurranse belaster musklene i kroppen og bryter dem ned. For å unngå skade må musklene restitueres mellom treningsøktene. Under restitusjonsfasen blir musklene gjenoppbygd, de vokser og er klare for nye utfordringer. Når musklene er nedbrutt etter hard trening, kan de trenge tre til fire dager for å restutueres helt [2]. Med god styring av mat, drikke, søvn og hvile, vil musklene behøve mindre tid for restitusjon.

De marine omega-3 fettsyrene DHA og EPA øker elastisiteten i cellemembranene [4] og har en anti-inflammatorisk effekt på kroppen [5-9]. Økte nivåer av DHA og EPA i blodet kan indusere forbedret muskelrestitusjon ved å forbedre kroppens behandling av inflammasjon (betennelse). 

Produkter

Smartfish har utviklet en rekke sportsernæringsprodukter med dokumenterte effekter:

  • RECHARGE HIGH PROTEIN: en juicebasert restitusjonsdrikk med myseprotein og DHA og EPA, til bruk etter trening og konkurranse. Studier har vist bedre muskelrestitusjon når sammenlignet med myseprotein [1, 2].
  • RECHARGE LIPID+ : en juicebasert høydose omega-3-drikk for tilskudd av DHA og EPA-fettsyrer. Studier har vist fordeler ved utholdenhetstrening og redusert antall dager med symptomer på infeksjon i øvre luftveier [3].
  • RECHARGE OMEGA-3: en juicebasert næringsdrikk med oksidasjonsbeskyttede marine omega-3-fettsyrer (DHA og EPA). Dekker dagsbehovet for omega-3 og passer til aktive mennesker i alle aldre.
Studier – Recharge


Tre sports-spesifikke kliniske studier er utført på Recharge-produkter. I en studie utført av University of Stirling viste inntak av Smartfish Recharge High Protein forbedret muskelrestitusjon etter anstrengende trening [2]. Studien dokumenterer at Smartfish Recharge High Protein stimulerer muskelrestitusjon mer effektivt enn en drikk med identisk proteininnhold, og en kontrolldrikk med karbohydrat (placebo). Forskerne målte effektene av Smartfish Recharge High Protein på hurtighet, fleksibilitet, mobilitet, utholdenhet og stressindikatorer i fotballspillere.

En annen studie ble utført på 20 profesjonelle rugbyspillere, randomisert til å motta enten Recharge High Protein eller en proteinbasert placebo to ganger daglig i fem uker. Effekten av produktet ble målt ved muskelstølhet, motvektshopp (CMJ) og mental velvære. Etter fem uker ble det observert en positiv effekt av Recharge High Protein når det gjaldt muskelstølhet, CMJ-ytelse og tretthet (fatigue) sammenlignet med dag null. Resultatene viser at Recharge High Protein kan redusere muskelstølhet og opprettholde muskelfunksjon og eksplosiv kraft etter hard trening. Resultatene bekrefter dermed resultatene fra fotballstudien ved University of Stirling [1].


Det har også blitt utført en studie med Recharge Lipid +. 21 mannlige syklister og triatleter ble inkludert i studien og randomisert til to grupper, der den ene fikk Smartfish Lipid+ to ganger daglig, mens den andre gruppen fikk placebo. Pusteprøver ble tatt under hvile og i løpet av 60 minutters sykling ved 85% av hver enkeltes anaerobe terskel (melkesyreterskel). Etter 4 uker med Recharge Lipid + økte den respiratoriske utveklslingsratioen (RER) og karbohydratoksidasjon under sykling. Derimot sank fettoksidasjonen under treningen. 

 

 

 

 

 

Les mer

Sunn aldring

Sunn oppvekst

Metabolsk helse