Kreft

Medisinsk ernæring har en viktig rolle i behandlingen av kreftpasienter. God ernæringsstatus er en forutsetning for vellykket behandling og optimale resultater. En sterk pasient klarer ofte den fysisk tøffe kreftbehandlingen bedre og kan unngå forsinkelser i behandlingen og dermed forbedre effektiviteten av cellegift.

Om kreft og kakeksi

Et svekket immunforsvar og systemisk inflammasjon er vanlig hos kreftpasienter. Inflammasjon oppstår i løpet av sykdommen. Cellegift i seg selv kan være utmattende for kroppen og bidra til inflammasjon og svekkelse av immunsystemet.

Ca. 30% av alle kreftpasienter har pre-kakeksi eller kakeksi, og opptil 80% av pasienter med avansert kreft har det. Kakeksi er en sykdom definert som tap av muskelmasse som ikke kan reverseres ved kosthold alene. Sykdommen er preget av ufrivillig vekttap, muskelforstyrrelser, mangel på appetitt og kronisk kvalme på grunn av en underliggende lidelse som f.eks kreft. Det antas å være den ultimate årsaken til opptil 33% av alle dødsfall blant kreftpasienter.

Smartfish medisinske næringsdrikker består av nøye utvalgte ingredienser rettet mot å håndtere ernæringsmangler som påvirker de underliggende mekanismene i kakeksi hos kreftpasienter. De marine omega-3 fettsyrene DHA og EPA har evnen til å styrke immunresponsen og har en normaliserende effekt på de inflammatoriske prosessene. I tillegg påvirker EPA og DHA muskelproteinsyntesen, og kan derfor bidra til å forhindre eller forsinke muskeltap på grunn av kakeksi.

Les mer

Underernæring

Kakeksi

KOLS