12-11-2020

Forskere undersøker om fiskeolje med sitt innhold av omega-3 og vitamin D kan redusere risiko for COVID-19

Forskere ved Oslo universitetssykehus skal gjennomføre en studie med 70 000 deltakere for å undersøke om et daglig inntak av tran – med sitt innhold av omega-3 og vitamin D - kan redusere forekomsten av COVID-19 (1, 2).

Studien er basert på epidemiologiske data fra Norge, som indikerer at personer som inntar fiskeolje har en redusert risiko for COVID-19 og en redusert risiko for å bli alvorlig syk ved bekreftet COVID-19 smitte sammenliknet med de som ikke inntar fiskeolje.

Smartfish RemuneTM som inneholder omega-3 og vitamin D forskes på i en internasjonal Public-Private Consortium som undersøker risikofaktorer for utvikling av lungeskader og kroniske plager etter COVID-19: Pressemelding.

 

  1. Oslo universitetssykehus. Transtudien. Kan tran forebygge korona? oslo-universitetssykehus.no2020 [Available from: https://oslo-universitetssykehus.no/om-oss/nyheter/kan-tran-forebygge-korona.
  2. NRK. Kan tran hjelpe mot korona? Det vil forskere finne ut nrk.no2020 [Available from: https://www.nrk.no/osloogviken/kan-tran-hjelpe-mot-korona_-det-vil-forskere-finne-ut-1.15238160.

Nyheter

01-04-2021

Experienced regulatory affairs manager to Smartfish

19-03-2021

KAM/Project Manager - Smartfish, Lund

17-03-2021

Marketing Manager - Smartfish, Lund

04-03-2021

Smartfish´s medical nutrition product Remune® to be used in international res ...

06-01-2021

A new study sheds light on the prevalence and impact of vitamin D deficiency ...

18-12-2020

COVID-19 has highlighted the importance of nutrition for a well-functioning i ...

22-10-2020

LIPIDS publishes PREPARE study on intervention with Smartfish´ Marine Omega-3 ...

29-09-2020

Press release: Smartfish partners with the international Public-Private Conso ...

10-09-2020

Press release: First patient recruited in research study investigating the ef ...

20-08-2020

Smartfish welcomes Mari Rivelsrud as our interim International Product Specia ...